Ondernemer uitgelicht: Rogier Roos

Iedere streek heeft zijn eigen parels

 

Om op zaterdag de beste kazen neer te kunnen zetten op de Vredenburgmarkt, reist Rogier (de Gooische Kaasboer) niet alleen het land door, maar ook voorbij de Nederlandse grenzen. Dagelijks is hij gedreven met zijn vak bezig. Bezoekt beurzen en bedrijven, proeft en keurt allerlei soorten kazen. Hij koerst daarbij op wat hij zijn klanten het liefst wil voorzetten. De beste kaas natuurlijk. Iedere streek blijkt zijn eigen parels te hebben. Zo weet Rogier inmiddels dat de lekkerste geitenkaas uit Brabant komt, omdat daar uitstekende geitenboeren zitten. De Gouda kaas haalt hij weer uit Noord-Holland. Rogier: “Deze kaas bestaat voor 100% uit weidemelk afkomstig van koeien die 120 dagen per jaar buiten grazen op weidegrond wat vroeger de Zuiderzee was. Vette, iets zilte, kleigrond waar het lekkerste gras groeit. En dat proef je terug in onze kaas.

Ik vertel onze klanten graag over de herkomst van de kazen, want overal zit wel een verhaal achter. Over familiebedrijven die hun geheimen telkens weer aan de volgende generatie doorgeven. In het Groene hart vind je bijvoorbeeld hele oude recepturen voor boerenkaas die niet te overtreffen zijn. En dat laten we iedereen dan ook met groot plezier op zaterdag proeven!”

 

Rogier Roos ziet u graag bij zijn kraam met kazen op de Vredenburgmarkten

 

Elke Woensdag > 10.00 tot 17.00 uur

Elke Vrijdag  > 10.00 tot 17.00 uur

Elke Zaterdag > 8.00 tot 17.00 uur