Ondernemer uitgelicht: Marco Slaghuis

 "Eet iedere dag een handjevol noten!"

 

Dat is het advies van Marco Slaghuis die met Will's Notenbar op de Vredenburgmarkt staat. Will heeft de kennis over noten die hij in 50 jaar heeft opgebouwd overgedragen aan zijn zoon. De geurige, vers gebakken en nog warme noten laten het rijen dik staan bij zijn kraam.

Marco: "Er is een verandering gaande qua voeding. Mensen kiezen tegenwoordig veel bewuster voor hun voeding. Ze ontbijten steeds vaker met muesli of granola en stellen dit zelf samen met havermout, noten en zaden. Daarom spelen we met ons uitgebreide assortiment in op alle maaltijden. Noten en zuidvruchten zijn vaste ingrediënten geworden in salades, bij het ontbijt, in recepten of gewoon in de avond heerlijk bij een drankje.

Met een handje noten per dag doe je jouw lichaam een plezier.

Noten verlagen je LDL-cholesterol wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Verder leveren noten veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet.

 

De noten en zuidvruchten die Marco verkoopt komen vanuit de hele wereld. Er is veel import vanuit de Verenigde Staten (Californië), Australië, Frankrijk, Turkije en Zuid-Amerika.

De liefde voor het vak maakt dat Marco vaak beurzen bezoekt en de nieuwste trends volgt vanuit het binnen- en buitenland. "Wat het lekkerst en het meest gezond is, willen wij onze klanten kunnen bieden."

 

Marco Slaghuis ziet u graag bij zijn kraam met noten en zaden op de Vredenburgmarkten

Elke Woensdag > 10.00 tot 17.00 uur

Elke Vrijdag  > 10.00 tot 17.00 uur

Elke Zaterdag > 8.00 tot 17.00 uur